donderdag 6 december 2012

Visballetjes

  • 50 g wit van prei
  • 200 g scampi's
  • 2 cm verse gember (geschild)
  • 300 g alaska polak of kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 3 koffielepels maïzena
  • Panko (Japans paneermeel)
  • 3 eiwitten
  • bloem
  • lichte sojasaus
  • zoetzure dipsaus
  1. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal, droog met keukenpapier.
  2. Droog de vis en snijd in kleiner stukken.
  3. Pureer de prei, gember, vis en scampi's.
  4. Meng er 1 eiwit, sherry en maïzena onder.
  5. Breng op smaak met lichte sojasaus.
  6. Laat 15 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  7. Draai er balletjes van.
  8. Haal de balletjes door de bloem, door het losgeklopt eiwit en door het pankomeel.
  9. Frituur in ca. 3 minuten op 180°C.
  10. Serveer met zoetzure dipsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen